Bodyflex4You, praktijk voor massagetherapie in Den Haag
By :
Comment : Off

Stress, corona en voetreflex, hoe zit dat?

Mocht je denken dat de coronapandemie over is, dan kom je snel bedrogen uit. Wij zijn klaar met corona, maar corona is nog niet klaar met ons. En dat blijkt wel uit de klachten van mensen die veel moeten thuiswerken. Zo’n situatie is verre van ideaal.
Volgens de Burn Out Poli blijkt dat er al vóór de coronaperiode veel burnouts waren. Deze Burn Out Poli is gevormd door een groep gespecialiseerde zorgaanbieders. De coronacrisis zelf heeft hier nog een schepje bovenop gedaan.
Alles rondom corona veroorzaakt spanning dat vast voor iedereen herkenbaar is. Het leidt tot angst (korte lontjes), onzekerheden en stress bij werknemers, werkgevers en zelfstandigen.

Invloed van corona op stress

We maken allemaal mee dat mensen ontevreden zijn. Bijna over alles. Winkels mogen open, maar je moet op je beurt wachten. Terrassen mogen open, maar hoe makkelijk is het om even een stoel extra bij te zetten … Hier gaat het dan niet eens exact over het overdragen van de corona maar de afspraken die de terraseigenaar moeten maken. Handhaving legt hem of haar de boete op. Ben jij bereid om het twintigvoudige voor je biertje of cappuccino neer te leggen? Nee toch?
Dit heeft allemaal zijn weerslag op je gemoedsgesteldheid. Burnout, stress, die ontevredenheid, dat gaat allemaal in je lichaam zitten. Krijg je er niet uit met een biertje of zo. Denk aan professionele behandelingen zoals voetreflexmassage.

Wat doet zo’n behandeling met je?

Verwacht niet dat je met een behandeling klaar bent. En ook niet dat het alleen maar gaat om een verwennerij van je voeten. Het helpt de spanning in je lichaam te verminderen en daardoor wordt bijvoorbeeld de stof endorfine het gelukshormoon aangemaakt. Voetreflex is een van de manieren om dat stofje weer aan te maken. Je kunt het gelukshormoon zelf aanmaken door chocolade te eten, sporten, daglicht, lachen en massages zoals voetreflexmassage.

Zonder stress kan je een stuk blijer door het leven gaan.
Zonder stress heb je ook minder kans op een burnout.

Door de stress van de coronacrisis is het best een hele opgave om in en na je herstelperiode weer aan de slag te gaan. Het lichaam zal dan weer opnieuw endorfine moeten aanmaken om je een goed gevoel te geven. Tijdens je herstelperiode, je revalidatie dus, kan voetreflex je hepen om de energiebalans in je lichaam weer op te schroeven en de organen weer te activeren.

De behandeling

Na het intakegesprek bepaal ik welke voetreflexbehandeling ik ga geven. Doorgaans is dat een combinatie van verschillende technieken. De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn behandelingen ‘voor een deel’ vanuit het aanvullende pakket. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Bovendien heb je voor mijn behandelingen geen verwijsbrief nodig van je huisarts.

Kijk op mijn website www.bodyflex4you.nl voor alle behandelingen.
Afspraak boeken?
Bel dan 0619 82 97 91